Γλυκά

Ινδοκάρυδο

Συστατικά:
  1. 2 κούπες ινδοκάρυδο τριμμενο 
  2. 9 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  3. 2 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
  4. 1/5 κούπα μαργαρίνη soft
  5. 3 κούπες ζάχαρη
  6. 6 αυγά 
  7. 1 κούπα γάλα

 Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το ινδοκάρυδο με το αλεύρι  και το μπεικιν πάουντερ.Χτυπήστε στο μίξερ τη  μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε ένα-ένα τα αυγά και χαμηλώστε την ταχύτητα του  μίξερ στο ελάχιστο και ρίξτε εναλλάξ το γάλα και τα ανακατεμένα στερεά υλικά σε 4 δόσεις, χωρίς να παραχτυπήσετε το μίγμα. Ίσα-ίσα να ανακατευθούν τα υλικά.Αλείψτε τη φόρμα, αδειάστε το μίγμα και ψήστε στους 175 βαθμούς περίπου για 1 ώρα. Όταν βγεί αναποδογυρίστε και πασπαλίστε με ινδοκάρυδο.

Σκούρο κεικ


 Συστατικά:
  1. 2 αυγά
  2. 1,1/2  τσαγιέρα ζάχαρη
  3. 1,1/2   τσαγιέρα αλεύρι
  4. 1/2  τσαγιέρα γάλα ή γιαούρτι
  5. 100γρ βιτάμ λιωμένο
  6. 2 κουταλιές μπεικιν πάουντερ
  7. 2 κουταλιές κανέλα
  8. 1 κουταλιά μαχλέπι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε μαζί το βιτάμ,τη ζάχαρη και τα αυγά.Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπεικιν πάουντερ,τη κανέλα ,και το μαχλέπικαι αφού ανακατέψουμε καλά το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.Τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι ή το γάλα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά





Chesses cake







Συστατικά:
    • ·         500 gr τυρί Philadelphia
    • ·         250 gr βιταμ
    • ·         1 ½ πακέτο μπισκότα digestive
    • ·         1 βανίλια
    • ·         1 φλυτζ. καφέ (ελλην.) χυμό λεμόνι
    • ·         1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    • ·         1 κονσέρβα βύσσινο
    • 1 κορν φλάουερ ή αλεύρι

    Εκτέλεση:


    1. Λιώνουμε το βιτάμ. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τη βανίλια και το βιτάμ. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και το αλείφουμε σε λεία επιφάνεια.
    2. Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί Philadelphia και προσθέτουμε και το λεμόνι. Τα ρίχνουμε πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα και τα αλείφουμε ομοιόμορφα.
    3. Πάνω από την κρέμα βάζουμε τα βύσσινα χωρίς το χυμό τους.
    4. Το χυμό το βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα να πάρει μια βράση και το σβήνουμε με κορν φλάουερ. Αφού κρυώσει λίγο το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα μας.
    5. Το βάζουμε στη συντήρηση. Είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.





                                  Γιαούρτι με δαμάσκηνα

       
       Συστατικά: 
    1. 1,1/4  γιαούρτι
    2. 1/2 δαμάσκηνα 
    3. 2,1/2  ζάχαρη άχνη
    4. καρύδια
    5. φυστίκια αιγίνης
    6. κονιάκ

       Εκτέλεση:
    Βράζουμε τα δαμάσκηνα στο κονιάκ 5 λεπτά και μετά αφαιρούμε τα κουκούτσια.
    Χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ.Στρώνουμε τα δαμάσκηνα,μετά το γιαούρτι με την
    άχνη και τα καρύδια.Καλύπτουμε με γιαούρτι και φυστίκια αιγίνης τριμμένα.    





                          Ροξάκια   

       
    Συστατικά

    Φτιάχνει
    32 κομμάτια
    1. 1 φύλλο σφολιάτας
    2. 1 κρόκο αυγού
             Για τη γέμιση
    1. 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
    2. 1,5 κούπα καρύδια αλεσμένα στο μούλτι
    3. 2 κ.σ. ζάχαρη
    4. 2 κ.σ. κακάο
    5. 1 κ.γλ. κανέλα
    6. ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
    7. 3 – 4  ασπράδια αυγού
               Για το σιρόπι
    1. 3 κούπες ζάχαρη
    2. 2 κούπες νερό
    3. 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
    4. 1 κ.σ. κονιάκ

    Εκτέλεση

    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, εκτός από τα ασπράδια.
    • Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια και ρίχνουμε τόσα όσο να πάρουμε μια σφικτή ζύμη.
    • Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και φτιάχνουμε 2 μπαστούνια σε μήκος όσο το μήκος της μακριάς πλευράς της σφολιάτας.
    • Σε αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε κατά μήκος στη μέση.
    • Βάζουμε το κάθε ένα μπαστούνι στη σφολιάτα, το κάνουμε ρολό και κλείνουμε την άκρη με λίγο νεράκι για να κολλήσει. Κόβω το κάθε ρολό σε 16 κομμάτια.
    • Βάζω τις φέτες σε βουτυρωμένα ταψιά, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους. Πατώ την επιφάνεια ελαφρά με το χέρι μου να πλατύνουν και περνώντας την επιφάνεια με τον κρόκο του αυγού που έχουμε αραιώσει με μια κουταλιά νερό.
    • Ψήνουμε στο αέρα στους 200 ο  για 10 με 15 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν.
    • Όσο ψήνονται τα ροξάκια ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε σε ένα ταψί όλα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι.
    • Τα γυρίζουμε με προσοχή και από την άλλη πλευρά να πιουν καλά το σιρόπι, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα σε αυτό και μετά τα βγάζουμε σε πιατέλα.
    • Τα καταναλώνουμε το συντομότερο
             Για το σιρόπι
    Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού και προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.




                                          Μήλο ψητό




    Συστατικά: 
    (10 μερίδες)
    1. 10 κόκκινα μήλα
    2. 180γρ ζάχαρη
    3. 2 ποτήρια νερό 
    4.  3 κομμάτια γαρύφαλο
    5. 1 ξυλάκι κανέλα
    6. 1/2 ποτήρι ποτό τριαντάφυλλο ή  1/2  ποτήρι γρεναδίνη
    Εκτέλεση:
    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί, ρίχνουμε την ζάχαρη έτσι ώστε να πέσει πανω σε όλα τα μήλα.Μετά ρίχνουμε μέσα τα γαρυφαλάκια και την κανέλα στη συνέχεια το νερό και τέλος το ποτό τριαντάφυλλο πάνω στα μήλα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και κάπου κάπου γυρνάμε τα μήλα.Σερβίρετε κρύο