Συστατικά:
Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά (μαρέγκα)
- 15 κουταλιές ζάχαρη
- 15 κουταλιές αλεύρι
- 1 μπεικιν πάουντερ
- ξύσμα λεμονιού
Κρέμα πατισερί
- 1,5 λίτρο γάλα
- 22 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
- 15 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ
- 9 κρόκοι αυγών
- 8 βανίλιες
Τούρτα
- 1,5 κιλό φράουλες
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλυτζάνι κονιάκ
Εκτέλεση:
κρέμα πατισερί
Βάζετε το μισό γάλα στη φωτιά να κάψει,
στο κρύο γάλα που κρατήσατε δυαλύτε το κόρν φλάουρ πολύ καλά.Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτετε το κρύο γάλα με το κόρν φλάουρ,και στο τέλος το καυτό γάλα λίγο-λίγο.
Ανακατεύετε συνέχεια.
Αδειάστε σε καθαρή κατσαρόλα τοποθετήστε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξη η κρέμα.
Κατεβάστε και προσθέστε 4 κουταλιές βούτυρο και αφήστε να κρυώσει ανακατεύωντας πότε-πότε για να μήν κάνει κρούστα.
Για τις φράουλες
Καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες.
Διαλέγετε γύρω στις 10 φράουλες καλές για γαρνίρισμα.Κόβετε μικρές ροδέλες τις φράουλες ρίχνετε τη ζάχαρη και το πορτοκάλι με το κονιάκ.
Τα ανακατεύετε για λίγη ώρα να λιώσουν.
Εκτέλεση:
Στρώσιμο παντεσπάνι -κρέμα πατισερί φράουλες
Στρώσιμο παντεσπάνι -κρέμα σαντιγή και γαρνίρισμα.
1 κιλό σαντιγή και λίγα αμύγδαλα ψημένα και τριμένα για το γαρνίρισμα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου